Výjimečná roubená chalupa 330 m² - Kunratice u Cvikova

Kunratice u Cvikova

Prodej, Chalupa Prodáno
  • Stav: Velmi dobrý
  • Garáž, Parkovací stání
prodáno

včetně provize, včetně právního servisu

Popis a parametry nemovitosti

Ačkoli historie této krásné roubené chalupy sahá do půlky 19. století, na první pohled se to rozhodně nemusí tak zdát. Rozsáhlá rekonstrukce, kterou tato nemovitost postupně procházela, zajistila plnou funkčnost a současný skvělý stav nejen na pohled.

Místo, kde se tento dům nachází, je vyhledávanou lokalitou pro rekreační i trvalé bydlení. Kunratice u Cvikova se nachází 20 km od města Česká Lípa, 26 km od Liberce a jsou obcí, která si stále drží svou tradici ve výrobě skla. Což uvidíte hned při příjezdu, protože unikáty ze skla jsou po obci rozmístěné.

I přes všechny úpravy neztratila chalupa své kouzlo díky spoustě zachovalých prvků. Hned při vchodu dovnitř jsou viditelné klenuté stropy a ve společenské místnosti je velká kachlová pec a kamna, které sice nejsou původní, ale rozhodně tvoří atmosféru, která sem patří. Přiznané trámy na stropech a menší okna umocňují půvab této stavby. V přízemí se nachází také koupelna a dílna, která má, stejně jako další prostory v chalupě, obrovský potenciál k přestavbě na obytné pokoje.

Zázemí horního patra vytváří prostorná kuchyň, ze které je přístup do všech pokojů/ložnic, na pavlač a další velké místnosti, která sloužila také jako dílna. Z té je pak přístup na prostornou půdu, kde se nachází záložní zdroj na elektřinu a topení, a také satelit.

I když má horní patro dobovější nábytek a vzhled, není tomu tak co se technologií týče. Celý dům je vytápěn plynovým kotlem, veškeré rozvody elektřiny jsou nově nataženy a stejně tak i vody. Z kamen v horním i dolním patře jsou udělány rozvody do radiátorů, takže slouží jako další zdroj vytápění. V zadní části objektu je ještě přistavěn přístřešek sloužící k uskladnění zahradního náčiní a jako dřevník.

Rozlehlý pozemek, který k domu patří, nabízí různé varianty využití. V případě komerčního využití domu je možné zde vytvořit prostor k parkování nebo přistavení dalšího objektu. Na pozemku se nachází i velký pískovcový sklep.

Ať už na to vše budete koukat očima romantika a budete nemovitost využívat jako objekt k rekreaci či bydlení, nebo čistě obchodě s vidinou vybudování penzionu, místa pro uspořádávání svateb a jiných záležitostí, rozhodně si tu najdete to své.

Už máte vizi, kterou byste rádi zrealizovali? Rád se o tom společně pobavím.

Výjimečná roubená chalupa 330 m² - Kunratice u Cvikova

Popis nemovitosti

Cenaprodáno včetně provize, včetně právního servisu
KategorieChalupa
LokalitaKunratice u Cvikova
OkresČeská Lípa
Velikost5 a více pokojů
Plocha užitná330 m²
Plocha pozemku3.464 m²
Stav objektuVelmi dobrý
BudovaSmíšená
Typ domuPatrový
Poloha objektuSamostatný
Umístění objektuKlidná část obce
ParkováníAno
GarážAno
Terasaano
Sklepano
DopravaVlak, Silnice
VodaDálkový vodovod, Studna
Elektřina230V
PlynPlynovod
TopeníLokální tuhá paliva, Ústřední plynové
PENB nedodán G
Stav zakázkyProdáno
Číslo zakázky14432033
Kontaktovat makléře