Prodej chalupy, 207 m² - Rotava

Nejdecká 33, Rotava

Prodej, Chalupa Prodáno
  • Stav: Před rekonstrukcí
  • Částečně vybavený
prodáno

včetně provize, včetně právního servisu

Popis a parametry nemovitosti

REZERVOVÁNO - Hledáte chalupu k odpočinku a relaxaci? Chcete být na samotě nerušeni okolím? Zajímá Vás historie a chcete být její součástí? Pak tu přesně pro Vás mám na prodej chalupu v katastru obce Rotava, zasazenou do krásné přírody Krušných hor.
Historie domu je datovaná od roku 1797 kdy byl postaven spolu s nedaleko stojícím zámkem Favorit jako hájovna pro okolní panskou oboru. Je jediným domem svého druhu v obci Šindelová a jeden z mála na území města Rotavy. Přízemí je postaveno z kamene a stěny mají úctyhodnou tloušťku až jednoho metru. Patro je kompletně vystaveno hrázděnou konstrukcí doplněnou balustry, zvenčí je tento skvost z větší části zakryt omítkou. Nad obytným prostorem je ještě obrovská dvoupatrová půda.
Rozměry domu jsou také úctyhodné, užitná plocha je 207 m2, půda má dohromady dalších více než 100 m2.
V přízemí se nachází velká společenská místnost s kachlovými kamny, místnost vhodná jako kuchyň, koupelna, dílna a milovníkům historie srdce zaplesá v zachovalé takzvané černé kuchyni, které jsou dnes k vidění hlavně na zámcích či ve skanzenech.
V patře se pak nachází čtyři obytné pokoje, jedním z nich je obrovský obývací pokoj, který sloužil i jako kuchyně.
Dům poslední dobou nebyl prakticky využíván, a tak se na něm začíná podepisovat čas a je tedy nutné některé části rekonstruovat. Vše ukážu a vysvětlím osobně. K domu patří menší pozemek, na kterém se ještě nachází malá roubená stodola. Ta už ovšem povětrnostním podmínkám neodolala a je z poloviny zbořená. Okolní pozemky vlastní obec Rotava a po dohodě by se dal pozemek dokoupit. Pod zahradou teče potok, u kterého mívali majitelé posezení s ohništěm k opečení buřtů a odpočinku.
Okolí přímo vybízí k houbaření, procházkám i cykloturistice. Nedaleko je zatopený čedičový lom Kernberg, kde si užijete přímo pohádkové koupání v průzračné vodě, rybaření či potápění. V zimě jistě využijete nedaleké skiareály Bublava (14 km), Plešivec (30 km) nebo jeden z největších českých skiareálů Klínovec (40 km). Pokud tedy milujete absolutní klid, přírodu a historii neváhejte a domluvte si prohlídku. Rozhodně to bude stát za to.
4fin Vám nabízí možnost vypracování nezávislého porovnání a tvorby financování na míru dle vašich požadavků a možností. Více informací a prohlídku Vám zajistí realitní makléř Viktor Tůša.

Prodej chalupy, 207 m² - Rotava

Popis nemovitosti

Cenaprodáno včetně provize, včetně právního servisu
KategorieChalupa
LokalitaNejdecká 33, Rotava
OkresSokolov
Velikost5 a více pokojů
Plocha užitná207 m²
Plocha pozemku370 m²
Plocha zastavěná162 m²
Stav objektuPřed rekonstrukcí
BudovaSmíšená
Typ domuPatrový
Poloha objektuSamostatný
Umístění objektuSamota
ZařízenýČástečně
KomunikaceNeupravená
DopravaSilnice, Autobus
VodaMístní zdroj
Elektřina230V, 400V
OdpadJímka, Trativod
TopeníLokální tuhá paliva
PENB nedodán G
Stav zakázkyProdáno
Číslo zakázky14422442
Kontaktovat makléře