Webové stránky jsou v rekonstrukci. Aktuální nabídku najdete na webu sreality.cz

Prodej rodinného domu pod zámkem ve Fulneku, 91 m², s vyřízením úvěru až 1 milion korun na rekonstrukci

Tovární 133, Fulnek

Prodej, Rodinné domy
  • Stav: V rekonstrukci
  • Zahrada
  • Garáž, Parkovací stání
1 650 000 Kč

včetně DPH, včetně poplatků, včetně provize, včetně právního servisu

Popis a parametry nemovitosti

Ano, je potřeba dokončit rekonstrukci a zdá se, že je to ještě dost práce.
Co kdybychom vám vyřídili dotaci až 1.000.000 Kč?
V rámci programu Nová zelená úsporám získáte finanční prostředky na části domu, které tak jako tak je potřeba udělat. V případě zájmu o tento rodinný dům vám bližší informace a podmíny získání dotace rád sdělím.

Hlavním stavebním materiálem je kámen a cihla. Dispozice domu 1+1 je skromná jen zdánlivě. Třicet sedm metrů čtverečních pokoje umožňuje rozdělit ho vhodným rozmístěním nábytku na obývací pokoj a ložnici. Další příležitost pro zřízení pokojů nabízí podkroví.

V současné době je na domě nová plechová střecha včetně věnce, plastová okna, uvnitř je udělán nový strop, částečně položená podlaha, rozvody topení a vody.
V hlavní obytné místnosti jsou hotové rozvody elektřiny a omítky. S výjimkou jednoho rohu, kde je přiznána kamenná zeď. Když se podíváte pozorně, odtušíte, že u zdi stále pec. Historicky totiž dům fungoval jako pekárna. Když zavřete oči, možná ucítíte vůni čerstvě upečeného chleba...
Volný čas můžete trávit na zahradě s výhledem do zeleně stromů. Na konci zahrady je k dispozici garáž a dílna. Na zahradu patřící k domu navazuje, bez plotu, zahrada obecní, o výměře 332 metrů čtverečních. Zahradu je možno využívat na základě smlouvy o nájmu s městem.

Dům je napojen na obecní vodovod, odpad je řešen jímkou. Pro vytápění domu a ohřev vody je navržen elektrický kotel a radiátory. Pro topení je určitě vhodné využívat krbová kamna.
Plynová přípojka je na hranici pozemku, momentálně není uvažováno o využití plynu.

K dispozici je projektová dokumentace přízemí. Dokumentaci podkroví lze s projektantem domluvit. S hrubým odhadem nákladů na dokončení vás seznámím při prohlídce.
Jak může bydlení po té námaze vypadat, zjistíte na přiložených vizualizacích.

Když se řekne Fulnek, někoho napadne Jan Amos Komenský (prý tady strávil tři nejšťastnější roky svého života), jiný si vzpomene na úspěšnou levorukou tenistku Petru Kvitovou, která ve Fulneku dvanáct let trénovala.
A pro někoho může Fulnek znamenat nový domov. Třeba v rodinném domku v památkové zóně města, kousek od náměstí na konci klidné ulice, nedaleko kostela Nejsvětější Trojice a Augustiánského kláštera. Skrze koruny stromů na zahradě odtušíte siluetu zámku. Nebo se můžete vydat stezkou kolem Žákovského háje a Černé věže přímo na zámek.

Toto místo má všechny předpoklady pro vytvoření útulného domova v městečku rozkládajícím se na obou stranách historické zemské hranice Moravy a Slezska.

Na závěr si dovolím zajímavost: Jméno města pochází z německého výrazu an/bei der fûlen ecke (na shnilém/lenivém místě). Jméno mohlo označovat buď osadu na mokřinatém místě, kde všechno shnije, nebo osadu v ohybu líně tekoucí vody.
Nedejte na německý význam jména města a přijďte na prohlídku!
Těším se na Vás. :)

Prodej rodinného domu pod zámkem ve Fulneku, 91 m², s vyřízením úvěru až 1 milion korun na rekonstrukci

Popis nemovitosti

Cena1 650 000 Kč včetně DPH, včetně poplatků, včetně provize, včetně právního servisu
KategorieRodinné domy
LokalitaTovární 133, Fulnek
OkresNový Jičín
Velikost1 pokoj
Plocha užitná61 m²
Plocha podlahová59 m²
Plocha pozemku359 m²
Plocha zastavěná91 m²
Plocha zahrady268 m²
Užitná plocha přízemí61 m²
Počet podlaží1
Stav objektuV rekonstrukci
BudovaSmíšená
Typ domuPřízemní
Poloha objektuV bloku
Umístění objektuKlidná část obce
ZástavbaObytná
Míst k parkování1
ParkováníAno
GarážAno
Počet garáží1
KomunikaceAsfaltová
VodaDálkový vodovod
Elektřina230V, 400V
PlynPlynovod
OdpadJímka
TopeníLokální tuhá paliva, Lokální elektrické
PENB nedodán G
Stav zakázkyAktivní
Číslo zakázky14442017
Kontaktovat makléře